Workshops

We geven met veel enthousiasme rondleidingen en workshops over kruiden en hun bereidingen, vaste groenten en bijzondere planten. Voor meer info neem gerust contact op met ons.

Kijk op onze agenda voor de reeds geplande workshops.

Om je goesting te doen krijgen:

LENTE

Van paardenbloemgelei tot magnoliapickles en engelwortelsnoep. Het ruikt naar bloesems. Een lentewandeling tussen de zoete paardenbloemen en roomse kervel, de zuiverende brandnetels en de pittige hondsdraf. We plukken heel wat lekkere en medicinale kruiden en verwerken ze op grootmoeders wijze. Je gaat naar huis met zelfgebrouwen volksremedies, lentegeheimen en lentekriebels in je buik.

PERMACULTUUR in de praktijk

We verwelkomen je in de wereld van de permacultuur. Tijdens een rondleiding op ons veld vertellen we je alles wat je graag wilt weten. Over de verschillende plantlagen, hagen, vijvers, stikstoffixeerders, kringlopen en meer van dat. We maken je warm voor de toepassing van permacultuur op het land en in je leven. En natuurlijk laten we je proeven van onze lekkerste planten.

WILDPLUK

Proeverijen uit de wilde natuur. Een veld vol kruiden, geuren en verhalen! Tijd voor een wandeling tussen lekker onkruid, eetbare bloemen en medicinale planten. Genieten van een wildekruidenthee. Plantengeheimen en proeverijen verzekerd.

VASTE PERMACULTUURGROENTEN & BIJZONDERE BOMEN

De vaste groenten krijgen een ereplaats. Eeuwig moes of oude wijvenkool, roomse kervel en zwartmoeskervel, Brave hendrik, groene asperge, aardperen, hemelsleutel, boomui en bloedzuring, mierikswortel en zeebiet… passeren de revue. De lekkere recepten en kweektips krijg je erbij. Maar ook bij de mispel, kweepeer, vlier en andere bomen houden we even halt. Voor wat folklore en leuke weetjes.

MEDICINALE KRUIDEN

Welkom op het veld vol geneeskrachtige kruiden! Wist je dat goudsbloemzalf helend is voor wonden? Duizendblad de redder bij neusbloedingen? En smalle weegbree insectenbeten verzacht? Zomaar te plukken uit de natuur. We gaan aan de slag met kruid en onkruid voor een natuurlijke huisapotheek. Tijdens deze workshop maak je een zalf voor wonden of een insectenwerende olie.

KEUKENKRUIDEN

Het kruidenveld staat in volle bloei! Het geurt er naar kruiprozemarijn en bergsteentijm, de hyssop hangt vol paarse bloemen en het bonenkruid verlangt geoogst te worden. Een namiddag over keukengeheimen en boeiende weetjes over de geneeskrachtige eigenschappen van deze aromatische kruiden.

VERMEERDEREN VAN PLANTEN

Tips en tricks om je planten zelf op te kweken. Zaaien, stekken, scheuren… zodat je eigen tuin straks ontploft onder al het verse plantgoed. Met liefde opgekweekt natuurlijk.