Wilgenwatertank

Wilgenwatertank

15 maart 2018 Uit Door Julie

Een levend waterreservoir! Naar het idee van onze vriend Steven van Mier vzw. Wat een fantastische constructie, al zeggen we het zelf. Gebricoleerd uit wilgentakken, verstevigd met houten recup planken van palletten, bekleed met een geweven doek waarin dan een EPDM-vijverfolie werd uitgespreid. En dan nog de buurman overtuigd om een kap van zijn serre af te koppelen zodat het regenwater via een goot van 6m op een driepikkel in de wilgentank kan stromen! Gelukkig is onze buurman Gert, een bioboer (Marcels Moestuin) en al even enthousiast als wijzelf… En jaaa!! Na 3 weken staat er al 50 cm water in onze tank. Een volle tank kan 33 kub water opslaan. Althans dat hopen we toch, we hebben alvast enkele stevige camionspanbanden besteld die de tank nog een paar jaar kunnen bijeenhouden voordat de wilgen oud en sterk genoeg zijn.