Vuurazijn

Vuurazijn

4 augustus 2019 Uit Door Julie

Deze Fire Cider is een boost voor je immuunsysteem! Een tinctuur van antivirale kruiden op basis van appelazijn. Werkt preventief tegen ziektes en ondersteunend bij verstopte sinussen. En lekker verwarmend. Traditioneel bereid met gemberwortel, mierikswortel, look, ajuin en cayennepeper op appelazijn.

Onze eigen herfstversie: verse mierikswortel, gemberwortel en kurkuma fijnsnijden. Doe alle stukjes in een bokaaltje (zonder metalen deksel, dus liever een weckpot, of stop een velletje bakpapier onder het deksel). Gooi er nog een kaneelstokje bij, enkele peperbollen of een stukje chilipeper. Een takje rozemarijn of tijm kan er ook bij. En enkele schillen van sinaasappel zorgen voor een lekker smaakje. Overgiet alles met appelazijn en laat dit 4 à 6 weken trekken op een koele, donkere plaats. Schud de bokaal af en toe. En filter (eventueel) voor gebruik. Als we ons ziek voelen, dan nemen we een eetlepel van deze azijn. Vind je dat te heftig, gebruik het dan samen met een slaatje. Op uw gezondheid!