Kweeperenconfituur

Kweeperenconfituur

13 oktober 2019 Uit Door Michiel

De kweepeer, de oubollige, maar o zo mooie vrucht. En één van de gezondste! Zijn confituur is de lekkerste die je ooit hebt gegeten. De vruchten zijn ook uitstekende luchtverfrissers. Na enkele weken op een koele plek, gaan ze maandenlang een heerlijke geur verspreiden. 
Ingrediënten: 
– 5 kg kweepeer
– 2 kg suiker
– 1 liter water (of meer)
Werkwijze: 
Was de kweeperen (of wrijf met een borstel het donslaagje weg) en droog ze. Haal het klokhuis eruit en stop de pitten in een zakje (stukje neteldoek). Snijd de kweepeer verder in kleine stukjes. Schillen hoeft niet. Doe de stukjes kweepeer, de suiker en de pitten met wat water in een kookpot. Laat zachtjes koken tot alles moes geworden is. Haal dan het zakje met de pitten eruit en schep de hete confituur in gesteriliseerde bokalen. 
De pitten bevatten veel pectine (een natuurlijk geleermiddel), daarom is het goed om ze mee te koken.