Paardenbloemwortelkoffie

Paardenbloemwortelkoffie

1 april 2020 Uit Door Michiel

Paardenbloemwortels oogsten we in de late herfst of het vroege voorjaar. Schrob de aarde van de wortels en spoel ze goed. Schil de vuile plekjes weg. Snijd de wortels in kleine stukjes en maal ze in de blender fijn. Daarna laat je ze drogen (in de oven of in de buurt van de kachel). Als ze droog zijn, rooster je ze in de pan. Bewaar ze in een goed afgesloten bokaal. Als je zin hebt in een kopje koffie, neem dan 1 grote eetlepel van deze wortels en kook ze gedurende 10 min in 1 liter water (met het deksel op de pot). Geniet van je zelfgebrouwde koffie. Het smaakt ongelooflijk lekker! Zelfs een beetje naar chocolademelk. Paardenbloemwortels bevatten bovendien veel bitterstoffen en zijn dus heel gezond voor onze spijsvertering. Een medicinale koffie, heerlijk toch!?